Senatorii dezbat luni moţiunea PSD pe tema pensiilor militarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană, preşedintele Senatului
Mircea Geoană, preşedintele Senatului

Senatorii dezbat luni moţiunea simplă a social-democraţilor pe tema pensiilor militarilor. Moţiunea intitulată "Guvernanţi, opriţi umilirea pensionarilor şi militarilor români", este îndreptată împotriva ministrului Apărării, Gabriel Oprea.

PSD a decis să depună moţiunea după respingerea în plen a unui amendament prin care militarii erau exceptaţi de la sistemul unitar de pensii.

Social-democraţii cer demisia ministrului Apărării, Gabriel Oprea, acuzându-l de duplicitate, ipocrizie şi de intenţia de a punele bazele UNPR pe structura cadrelor militare, după ce a luat atitudini diferite faţă de reducerea pensiilor militarilor.

În textul moţiunii PSD se precizează că "proiectul Legii pensiilor propus de actualul Guvern aduce grave prejudicii materiale şi morale tuturor categoriilor de pensionari, mai cu seamă pensionarilor militari din România".

Moţiunea simplă pe tema pensiilor militarilor este cea de-a treia care intră, în această sesiune parlamentară, în atenţia Senatului, după cele iniţiate de PNL - "Educaţia-de la supravieţuire la colaps" şi de PSD - "Transporturile din Romania trase pe dreapta de guvernarea cu aceeasi orientare", ambele respinse.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite