Conducerea Senatului a decis ca "dezertorii" să-şi piardă locurile în comisiile permanente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Independenţii lui Oprea, înlăturaţi din comisiile permanente ale Senatului
Independenţii lui Oprea, înlăturaţi din comisiile permanente ale Senatului

Independenţii lui Gabriel Oprea primesc p primă palmă din partea foştilor colegi de partid, după ce Biroul Permanent al Senatului a decis, marţi, prin vot, ca cei care au părăsit grupurile parlamentare să îşi piardă locurile din comisiile permanente.

Astfel, propunerea PDL ca senatorii deveniţi independenţi să îşi păstreze locurile în comisiile permanente a fost respinsă, informează Mediafax.

Chestorul Senatului Ioan Chelaru a spus că reprezentanţii PDL au avansat şi o propunere alternativă, aceea ca independenţii să poată fi menţinuţi în comisiile permanente din care făceau parte prin majorarea numărului de membri. Această idee primise deja avizul Comisiei juridice pe 23 februarie. 

Cei care au susţinut ca dezertorii să-şi piardă şi locul din comisiile permanente au fost senatorii social democraţi şi cei liberali.

Votul din Comisia juridică a fost contestat de preşedintele Comisiei, Toni Greblă, care a spus că are mandat din partea senatorului Dan Şova de a vota împotrivă, deşi Şova nu a fost prezent la acea şedinţă.

Obiecţia lui Greblă, care a argumentat că, prin votul dat în numele lui Şova, votul ar fi fost de patru contra patru, a ajuns, pentru decizie, în Biroul Permanent.

În aceste condiţii, prin păstrarea algoritmului politic rezultat după alegeri, grupurile parlamentare din care au demisionat senatorii independenţi vor face nominalizări pentru înlocuirea demisionarilor din comisiile respective.

Independenţii, doar în comisii de "mâna a doua
"

Parlamentarii independenţi ar putea avea o şansă să rămână doar în comisiile considerate "mai puţin de prima mână", acolo unde grupurile parlamentare au interese mai mici, cum ar fi Comisia de egalitate de şanse, potrivit lui Chelaru.

Liderul grupului senatorilor independenţi, Liviu Câmpanu, a acuzat, după Biroul Permanent, încălcarea Regulamentului Senatului.

El a argumentat că preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă, nu putea invoca un presupus vot prin mandat din partea lui Dan Şova şi a afirmat că decizia Biroului Permanent de a accepta modificarea votului iniţial constituie o încălcare a Regulamentului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite