Încă 17 secţii de votare pentru diasporă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de externe, Adrian Cioroianu, a anunţat, ieri, că românii aflaţi în străinătate vor putea vota, la referendumul din 19 mai, în 176 de secţii de votare. "Numărul lor a crescut

Ministrul de externe, Adrian Cioroianu, a anunţat, ieri, că românii aflaţi în străinătate vor putea vota, la referendumul din 19 mai, în 176 de secţii de votare. "Numărul lor a crescut exponenţial în Europa", a susţinut Cioroianu. Partidul Democrat a afirmat, în ultimele zile, că MAE era pregătit să deschidă, pentru alegerile pentru Parlamentul European, 181 de secţii de votare. Liderii PD au acuzat guvernul că a redus numărul secţiilor de votare din străinătate pentru a-i împiedica pe susţinătorii lui Băsescu să se prezinte la referendum. Iniţial, MAE a anunţat că va deschide doar 159 de secţii. Acum, şeful diplomaţiei a susţinut că numărul de 180 de secţii de votare era "virtual", iar MAE a făcut tot ceea ce era posibil.

În plus, în străinătate vor ajunge peste 500.000 de buletine de vot, deşi Cioroianu a părut a fi sceptic că este nevoie de un număr atât de mare.

Pentru a se evita votul multiplu, toţi cei care se vor prezenta la secţiile de vot organizate peste hotare vor da o declaraţie pe propria răspundere. Ieri, ministrul de externe a avertizat că procedurile de vot sunt, în străinătate, mai complicate şi vor dura mai mult. El le-a transmis celor care vor să se prezinte la referendum să încerce să vină mai repede la secţiile de vot. În plus, Cioroianu a spus că, înainte de referendum, secţiile consulare vor putea elibera titluri valabile de călătorie celor cărora le-au expirat aceste documente.

Documente

Procedura de eliberare a titlurilor de călătorie este simplificată dacă persoanele interesate prezintă paşapoarte expirate de mai puţin de un an sau alte acte de identitate cu fotografie (ex. permise de conducere auto). În acest caz, titlul de călătorie se eliberează în aceeaşi zi. În situaţia în care persoana în cauză nu se poate identifica cu astfel de documente, este nevoie de confirmarea identităţii.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite