Peste o saptamana, tratatul NATO ajunge in Parlament in sedinta festiva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul se va reuni in sedinta comuna, saptamana viitoare, pentru a ratifica tratatul de aderare a Romaniei la NATO. La reuniunea solemna de joi vor fi prezenti presedintele Romaniei, premierul si

Parlamentul se va reuni in sedinta comuna, saptamana viitoare, pentru a ratifica tratatul de aderare a Romaniei la NATO. La reuniunea solemna de joi vor fi prezenti presedintele Romaniei, premierul si ministrii, precum si ambasadorii celor 19 state membre si ai celor 7 invitate sa adere o data cu Romania. Pentru ratificarea tratatului sunt necesare voturile a doua treimi din numarul de parlamentari. Comisiile de aparare si cele de politica externa ale Senatului si Camerei Deputatilor si-au dat deja avizul asupra tratatului.
Aderarea a trecut prin comisii
Comisiile de aparare si politica externa ale Camerei Deputatilor si Senatului au votat, ieri, in unanimitate, raportul la proiectul de lege privind aderarea Romaniei la NATO. "Romania accede la cea mai puternica garantie de securitate care a existat vreodata pe Pamant", a spus ministrul Apararii, Ioan Mircea Pascu, care a prezentat parlamentarilor proiectul legii de ratificare. Legea va fi dezbatuta in plenul Parlamentului saptamana viitoare, intr-o sedinta comuna a celor doua Camere. Singurul incident care a perturbat sedinta comisiilor a fost provocat de deputatul PRM Tudor Marcu, care a cerut sa se consemneze ca nici un parlamentar PD nu a fost prezent la aceasta reuniune. Propunerea sa a fost respinsa pe motiv ca majoritatea parlamentarilor acestui partid din Comisiile de politica externa si aparare au dezertat la alte formatiuni politice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite