„Romul“ nu devine „ţigan“ / Deputaţii au respins propunerea lui Prigoană pentru termenul „ţigan“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaţilor a respins, marţi, propunerea legislativă iniţiată de Silviu Prigoană, conform căreia termenul de „rom" ar trebui înlocuit cu denumirea „ţigan".

Deputaţii au respins proiectul pe motiv că este un moft al lui Prigoană şi au precizat că termenul „ţigan" are un caracter „peiorativ", anunţă Mediafax. „Această iniţiativă ar trebui trecută la «Copiii spun lucruri trăsnite», dacă nu ar fi fost vorba de un adult. Confuzia români-romi nu are relevanţă, pentru că sunt o serie de alte cuvinte care pot genera confuzie, cum ar fi Roma", a spus Nicolae Mircovici, reprezentantul minorităţilor.

Proiectul de lege iniţiat de Silviu Prigoană a fost respins atât de Senat cât şi de Camera Deputaţilor, iar Mădălin Voicu a spus că acest proiect nu onorează pe nimeni. „Este un subiect care mi se pare mai degrabă un moft, care a devenit proiect de lege. Nu ne onorează. Este din erorile celor care cred că, dacă se schimbă denumirea, se rezolvă şi scăpăm de un stigmat. Cred că dorinţa de a schimba denumirea din rom în ţigan este un gen de emoţie primară, primitivă", a declarat Voicu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite