Aproape 80% din românii nu ştiu care este parlamentarul care îi reprezintă în Legislativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de CCSB, în perioada 18-21 noiembrie, majoritatea românilor nu cunosc care este senatorul sau deputatul care îi reprezintă în Parlament.

Astfel, 78% din persoanele chestionate nu au putut să precizeze cum îl cheamă pe deputatul care le reprezintă în Parlament, procentul crescând la 89% în cazul persoanelor care nu îl cunosc pe senatorul ales în colegiul uninominal în care au votat, informează Mediafax.

De asemenea, la întrebarea "De câte ori v-aţi întâlnit cu deputatul/senatorul care vă reprezintă în Parlament?", 71% din repondenţi au afirmat că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în cazul deputaţilor şi 78% în cazul senatorilor.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de populaţie adultă neinstituţionalizată, reprezentativ la nivel naţional, alcătuit din 1.017 persoane, şi are o marjă de eroare de plus minus 3,1%.

Sondajul a fost făcut public în cadrul dezbaterii privind modificarea cadrului legislativ în vederea unificarii practicilor electorale la nivelul tuturor tipurilor de alegeri, organizate, la Parlament, de Asociatia "Pro Democraţia" (APD).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite