Un senator republican îl sprijină pe Băsescu în problema ridicării vizelor americane pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu s-a întâlnit, duminică, la Chicago, cu senatorul republican al statului american Illinois Chris Lauzen, care este de origine română.

Şeful statului a pledat în favoarea ridicării vizelor americane pentru cetăţenii români care călătoresc în Statele Unite ale Americii, iar senatorul Chris Lauzen l-a asigurat de întregul său sprijin în vederea realizării acestui obiectiv, se arată într-un comunicat remis de Administrația Prezidențială.

Un accent deosebit în timpul convorbirii a fost pus pe cooperarea în domeniile economic, investiţional şi de comerţ. Au fost discutate aspecte referitoare la dezvoltarea de proiecte în sectorul agricol, în domeniul transferului de tehnologie, în gestionarea deşeurilor, precum şi la modalităţile de eficientizare a sistemului universitar românesc.

Şeful statului şi senatorul Chris Lauzen au discutat despre modalităţile prin care România ar putea să-şi intensifice exporturile de produse agroalimentare, dar şi despre noi instrumente care să permită asigurarea finanţării pentru achiziţia de tehnologie în fermele mici şi mijlocii româneşti.

Zilele acestea, președintele Traian Băsescu efectuează o vizită oficială în SUA, acolo unde participă la Summitul NATO de la Chicago. Lucrările summitului vor lua sfârșit astăzi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite