Berceanu recunoaşte minciuna din campania electorală privind situaţia economică a ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a recunoscut, la Realitatea TV, că, în timpul campaniei electorale, politicienii au scuns situaţia economică gravă a ţării. Potrivit şefului de la Transporturi niciun partid nu ar fi ieşit în campanie cu dezvăluirea "că ne ducem spre prăpastie", preferând să "mintă prin omisiune".

"Nu neapărat că v-am minţit, dar nu neapărat politicienii au dorit să arate chiar toate feţele situaţiei, aşa cum a evoluat ea. Fiecare formulă politică ce s-a succedat, probabil că şi-a închipuit sau a sperat că lucrurile or să se îndrepte, că ea, acea formulă politică, va reuşi să mai îndrepte, să mai estompeze. Nu cred că e un lucru care s-a întâmplat în România şi nu s-a întâmplat în alte ţări", a declarat Radu Berceanu.

"Practic, minciuna la care vă referiţi a fost o minciună prin omisiune. Adică n-a existat un partid atât de <sinucigaş> - cum nici în alte ţări nu cred că sunt asemenea partide <sinucigaşe> - care în campania electorală sau oricând, dacă pot să n-o facă, doar aşa, pentru dorinţa de a arăta că sunt <sinucigaşe>, să iasă şi să spună că este extraordinar de rău şi că ne ducem spre prăpastie", a adăugat Berceanu.

Potrivit oficialului de la Transporturi, România ar fi intrat oricum în criză, chiar dacă turbulenţele financiare nu ar fi zguduit întreaga lume.

"Probabil (...) că nouă ni se întâmplau toate lucrurile astea probabil mai târziu, probabil la o altă scară, probabil mai estompate, mai răspândite într-o perioadă mai lungă. Dar tot ni se întâmplau, chiar dacă celorlalte ţări nu li se întâmpla nimic şi nu era nicio criză", a conchis Berceanu.

Radu Berceanu a recunoscut că dacă ar fi fost algeri în perioada următoare situaţia economică ar fi fost, în continuare, ascunsă populaţiei.

 "Şi acum putea să mai meargă şase luni, opt luni sau un an. Dacă cineva voia să ţină „la capac” chestiunea asta, probabil reuşea. Dar cu nişte eforturi şi punând în pericol redresarea - o redresare cu cât o începi mai târziu, cu atât e mai grea (...) Probabil că dacă erau alegeri acum, ar mai fi ţinut până după alegeri, într-un fel, situaţia. Dar asta nu înseamnă că ea nu exista şi nu însemna că dacă izbucnea, nu izbucnea şi mai puternic", a explicat ministrul PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite