Berceanu vrea să cheltuiască în avans 2 miliarde de euro de la buget pentru coridorul IV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berceanu
Berceanu

Şeful de la Transporturi, Radu Berceanu, vrea să cheltuiască în avans, în următorii trei ani, două miliarde de euro, bani care ar trebui asiguraţi de bugetul de stat, în contul împrumuturilor externe, pentru proiecte aferente Coridorului IV pan-european.

"Avem nevoie de această aprobare specială pentru spaţiu fiscal pentru un număr de proiecte separat de restul, pentru că altfel nu avem cum să ieşim din acest cerc vicios în care proiectele nu se mai termină. Am vorbit despre acest lucru şi cu prim-ministrul şi cu ministrul de Finanţe", a declarat Berceanu, prezent la comisiile reunite ale Parlamentului pentru aprobarea bugetului de stat pe acest an.

Pe teritoriul României, coridorul IV Paneuropean se desfăşoară pe traseul Curtici, Arad, Sibiu, Braşov, Bucureşti şi Constanţa.

De asemenea, oficialul din fruntea Transporturilor a reiterat ideea potrivit căreia ministerul pe care îl conduce ar trebui să obţină 3,5% din PIB.

Berceanu: Metroul nu trece la Primăria Capitalei pentru că acolo nu sunt bani

Referitor la preluarea metroului de către Primăria Bucureşti, Berceanu a spus că este de acord cu acest proiect, însă municipalitatea nu poate susţine investiţiile şi nici subvenţia pentru călătoria cu metroul.

"Cu mare plăcere semnăm toate hârtiile. Chiar şi mâine dimineaţă, însă Primăria nu are de unde să dea subvenţia de 500 milioane lei anual şi nici alte miliarde euro pentru investiţii", a spus Berceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite