MAI pune la punct listele electorale. Stroe: Va fi interesant. Vor fi surprize nici plăcute, nici neplăcute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea MAI s-a reunit astăzi pentru a discuta despre stadiul în care se află procesul de actualizare a listelor electorale.

UPDATE. 13.30: ,,Sper în cursul zilei de mâine să începem centralizarea datelor. Peste 65% din date au sosit. Vor sosi până la miezul nopţii şi restul. Aşa e ordinul!”, a declarat ministrul Administraţiei, Radu Stroe, la ieşirea de la sediul MAI, unde se desfăşoară procesul de actualizare a listelor electorale. Întrebat daca vor fi schimbari majore, Stroe a spus că se abţine să dea informaţii: ,,Va fi interesant. Vor fi surprize nici plăcute, nici neplăcute”.

UPDATE.13.00: Ministrul de Interne  Mircea Duşa a declarat, la ieşirea din sediul MAI, că acţiunea de strângere a datelor din teritoriu necesare pentru documentele cerute de Curte în legătură cu referendumul va continua până luni. El a mai precizat că tot luni ar trebui redactate documentele ca urmare a centralizării informaţiilor privind listele electorale permanente.

,,Având în vedere că marţi, la şedinţa Curţii Constituţionale, Guvernul a primit termen pentru a înainta acea evaluare privind actualizarea listelor până pe data de 10 iulie, voi purta o discuţie cu colegii de la administraţiei legat de stadiul acestei acţiuni”, a declarat ministrul de Interne Mircea Duşa, înaintea şedinţei.

În şedinţa care a avut loc săptămâna aceasta, în care s-a discutat pe marginea eratei, CCR a decis ca renuniunea plenului pe tema referendumului să aibă loc pe 21 august, marţi, şi nu pe 31 august, cum era stabilit.

La şedinţa de astăzi este prezent şi ministrul Adminitraţiei, Radu Stroe. 

Vom reveni cu detalii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite