Viorel Hrebenciuc rămâne liderul PSD din Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii PSD discută astăzi în cadrul Biroului Permanent Naţional despre reînfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv şi despre alegerea structurii centrale de conducere.

UPDATE Mircea Duşa,noul vicepreşedinte al Camerei

În postul rămas vacant după demisia Danielei Popa din Parlament, pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, deputaţii PSD l-au desemnat prin vot pe Mircea Duşa, preşedinte al PSD Harghita.

UPDATE:  Hrebenciuc rămâne liderul grupurilor parlamentare PSD din Camera Deputaţilor.  El a fost reales şef al grupului PSD, obţinând 59 de voturi faţă de 43 de voturi ale contracandidatului său, Ioan Muntean.

UPDATE: Premierul Emill Boc vrea să le vorbească parlamentarilor la începutul sesiunii parlamentare despre priorităţile legislative.

Premierul Emil Boc va prezenta luni, la ora 17.00, la Senat, priorităţile legislative ale Guvernului, iar marţi dimineaţă, la ora 10.00, la Camera Deputaţilor, au anunţat reprezentanţii Birourilor Permanente ale celor două Camere.

Printre proiectele la care ar putea face referire primul ministru se numără legea pensiilor, legea responsabilităţii fiscale.

Democrat-liberalii îşi aleg liderii parlamentari

De asemenea, social democraţii vor discuta şi despre majorarea numărului de vicepreşedinţi la 19.

Preşedintele partidului, Mircea Geoană, este omul din spatele ideii de resuscitate a funcţiei de prim-vicepreşedinte.

Viorel Hrebenciuc, liderul social-democraţilor din Camera Deputaţilor, are de luptat pentru a-şi menţine funcţia. Colegul său din Neamţ, Ioan Munteanu, a anunţat deja că vrea să candideze, dar ar putea să mai apară şi alte nume.

Tot în cursul zilei de astăzi vor fi validate şi conducerile celor două camere. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Daniela Popa, urmează să demisioneze. Funcţia sa revine alianţei PSD-PC. Doritori pentru a prelua locul pe care îl va lăsa liber Daniela Popa sunt şi din partea conservatorilor şi din partea PSD: Aura Vasile, Bogdan Niculescu Duvăz, Mircea Duşa şi Marian Sârbu.

Videanu: PDL se va reforma, dar va rămâne neschimbat

Adriean Videanu, prim-vicepreşedintele PDL, a precizat că modificările la statutul partidului nu vor fi unele consistente, deoarece actualul statut asigură o bună funcţionare a unui partid mare ca PDL.

"Sunt anumite corecţii mici care se pot aduce Statutului, în ideea de a dinamiza activitatea din interiorul partidului, dar să nu credeţi că PDL îşi va schimba fundamental Statutul", a spus Videanu.

El a arătat că teritoriul are un rol foarte important, Colegiul Director al partidului având o decizie totală legată de funcţionarea PDL.

Videnu nu vede necesare modificări esenţiale ale modului de funcţionare a partidului din moment ce "PDL este un partid care a câştigat alegerile, nu este un partid care a pierdut alegerile, aşa cum sunt PSD şi PNL".

În PDL există în acest moment două tabere: cea a reformiştilor, din care fac parte Monica Macovei şi Cristian Preda şi cei care se opun reformelor.

Frecuşurile din interiorului PDL-ului privesc atât noua siglă a partidului cât şi acuzaţiilor de proastă selecţie a resursei interne şi a modalităţii de promovare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite