USL vrea grevă parlamentară "accentuată". Cum s-au schimbat planurile liderilor Opoziţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Victor Ponta, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că, PSD va intra în grevă parlamentară.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că social-democraţii vor propune în USL ca opoziţia să recurgă la un protest parlamentar, respectiv neparticiparea la lucrările Legislativului, până la eventuala înlocuire a actualului Guvern şi declanşarea alegerilor anticipate.

Ponta a spus că PSD va propune USL adoptarea unei decizii prin care opoziţia să recurgă la o formă de protest prin care să nu mai participe la lucrările Parlamentului.

Protestul despre care a vorbit preşedintele PSD ar consta în neparticiparea parlamentarilor USL nici la lucrările de plen, nici la cele din comisii, nici la şedinţele Birourilor Permanente.

"Vom reveni la vot doar pentru a vota o moţiune de cenzură, un eventual guvern de tehnocraţi şi, bineînţeles, pentru a vota procedurile de declanşare a alegerilor anticipate", a adăugat el.

Cu o seară înainte şi liderul liberal Crin Antonescu oficializase schimbarea de atitudine a partidului său, după ce iniţial susţinuse greva parlamentară.

"Noi (n.r.USL) putem să facem un gest pe care îl vom şi face, vom vedea sub ce formă mâine (n.r. luni), cel privitor la retragerea din Parlament. Mâine se va lua decizia şi este o decizie care se va discuta cu parlamentarii fiecărui partid separat, după aceea, împreună, vom avea o decizie. (...) Haideţi să-i spunem o grevă accentuată, practic o retragere din Parlament cu renunţarea, ăsta-i un detaliu uşor jenant, dar contează, cu renunţarea şi la indemnizaţia de parlamentar, şi la celelalte beneficii", a declarat Crin Antonescu la Realitatea Tv.

El a spus că cel mai probabil hotărârea care se va lua luni de USL va fi o formulă de compromis între varianta radicală a PNL, cea de demisie din Parlament şi soluţiile celor din PSD.

În acest sens, Antonescu a spus că doar greva parlamentară este varianta cea mai bună pentru că în orice moment Opoziţia poate reveni în Parlament dacă va fi nevoie de votul ei. "Poate veni un moment în care noi să avem nevoie de o majoritate în Parlament şi să n-o mai avem pentru că am demisionat ...", a explicat Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite