VIDEO PROMO „La masa Adevărului” – Peter Eckstein-Kovacs, fost consilier prezidenţial pentru minorităţi: „Autonomia teritorială nu înseamnă să ai frontiere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este constituţională autonomia teritorială a aşa-zisului ţinut secuiesc? Ce presupune acest „proiect"? Ce vrea, de fapt, UDMR? Dar Laszlo Tokes?Iată doar câteva întrebări la care am încercat să găsim răspunsuri împreună cu Peter Eckstein-Kovacs, până de curând consilier al preşedintelui Traian Băsescu pentru minorităţi naţionale.

Invitatul „La masa Adevărului" din această săptămână afirmă că maghiarii din judeţele Covasna şi Harghita nu vor „purificare etnică" şi că români din toată ţara vin acolo să-şi petreacă vacanţele. În ceea ce priveşte aspectele de ordin economic, Peter Eckstein-Kovacs spune că autorităţile locale din zonă s-ar putea gospodări mult mai bine singure. „Ideea că liderii maghiarilor nu doresc dezvoltare economică pentru a nu schimba componenţa etnică a regiunii este falsă", mai spune Eckstein-Kovacs.
Despre toate acestea, dar şi despre respingerea proiectului Roşia Montană de către fostul consilier prezidenţial veţi putea afla vizionând dialogul dintre Peter Eckstein-Kovacs şi jurnalistul George Rădulescu.
Forma video a proiectului „La masa Adevărului" o veţi putea accesa pe www.adevarul.ro şi pe www.adevarultv.net, începând de joi seară, iar varianta tipărită o veţi găsi în ziarul de vineri, 9 septembrie.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite