Băsescu vrea declaraţie antiplagiat şi de la Andronescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu îi cere ministrului desemnat al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, o declaraţie pe proprie răspundere că nu a plagiat în teza de doctorat sau în alte lucrări ştiinţifice.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a doamnei Ecaterina Andronescu în funcția de ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului va avea loc la Palatul Cotroceni, începând cu ora 18.00.

"Cu ocazia transmiterii coordonatelor privind ceremonia de învestire, președintele României, domnul Traian Băsescu, i-a transmis prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor Ponta, că ar considera potrivit, ca, înainte de ceremonie, doamna Ecaterina Andronescu să depună, la Cabinetul Prim-Ministrului, o declarație pe proprie răspundere prin care să asigure că nu este implicată în acțiuni de plagiat în propria lucrare de doctorat și în lucrările științifice și în doctoratele pe care le-a coordonat. De asemenea, președintele României, domnul Traian Băsescu, a mai transmis, în scrisoare, că ar fi util ca doamna Ecaterina Andronescu să asigure că nu se află în stare de incompatibilitate, conform normelor legale în vigoare", se arată în anunţul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut şi noului ministru al Culturii, Puiu Haşotti, să declare pe propria răspundere că nu a plagiat la teza de doctorat sau la alte lucrări ştiinţifice.

Haşotti a răspuns că va da această declaraţie "cu zâmbetul pe buze" şi a şi depus-o imediat la Guvern, însă apoi liderii USL Antonescu şi Ponta au criticat vehement cererea lui Băsescu, ameninţând cu suspendarea dacă şeful statului nu îl învesteşte în funcţia de ministru pe senatorul liberal.

La ceremonia de depunere a jurământului, care a avut loc în urmă cu o săptămână, preşedintele Băsescu i-a mulţumit lui Puiu Haşotti pentru că "a luat în serios o solicitare legitimă", referindu-se la cererea privind declaraţia pe propria răspundere despre faptul că nu a plagiat.

La formarea Cabinetului Ponta, numele Ecaterinei Andronescu, vicepreşedinte PSD a fost vehiculat pentru portofoliul Educaţiei, însă aceasta nu a fost nominalizată, ea având un proces cu ANI care o acuza de conflict de interese.

În 15 mai, Ecaterina Andronescu a câştigat la Curtea de Apel Bucureşti procesul cu Agenţia Naţională de Integritate privind conflictul de interese, instanţa dispunând anularea deciziei ANI potrivit căreia Andronescu a fost în timpul mandatului de ministru al Educaţiei, în anul 2009, şi manager în cadrul unui proiect POSDRU.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite