Blaga: Nu convoc sesiune extraordinară pentru schimbarea mea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, astăzi, că el nu va convoca sesiune extraordinară a Senatului pentru revocarea sa din funcţie, întrucât solicitarea în acest sens a USL este "neconstituţională şi nelegală".

"Eu nu pot să convoc în sesiune extraordinară, deci nu voi putea trece pe ordinea de zi un astfel de demers al lor, atât timp cât nu respectă legea şi Constituţia. Nu o să trec niciodată pe ordinea de zi, să le iasă din cap", le-a spus Vasile Blaga ziariştilor.

Blaga a arătat că nu va convoca o sesiune extraordinară pe tema revocării preşedintelui Senatului pentru că este neconstituţională o astfel de solicitare, menţionând că într-o decizie a Curţii Constituţionale se spune clar în ce condiţii poate fi schimbat preşedintele unei camere.

"Nu voi convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pe această temă pentru că este şi neconstituţională, există şi decizia CC care spune clar în ce condiţii poate fi schimbat preşedintele camerei şi de asemenea este şi în Regulament", a precizat Blaga.

Întrebat dacă ar putea fi suplimentată ordinea de zi a sesiunii extraordinare deja convocate cu solicitarea USL de revocare, Blaga a spus: "Doar dacă voi fi eu de acord. Eu nu voi fi de acord".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite