Blaga, despre declaraţiile lui Iliescu: Nu avem de făcut decât să respectăm legile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga
Vasile Blaga

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, astăzi, referitor la afirmaţiile lui Ion Iliescu, potrivit cărora decizia CCR trebuie corectată în Parlament, că el nu o să comenteze dorinţele lui Ion Iliescu, arătând că toţi trebuie să respecte legile şi Constituţia.

"Nu avem cu toţii de făcut decât să respectăm legile şi Constituţia. Ştim ce avem de făcut, nu altceva decât am făcut în 2007, ne aflăm exact în aceeaşi situaţie după referendumul din 2007. Nu o să comentez eu dorinţele lui Ion Iliescu şi ale altora", a spus Blaga.

Blaga a adăugat că Iliescu şi ceilalţi pot să încerce să facă orice, dar obligaţia este de a respecta legile şi Constituţia şi angajamentele pe care premierul şi le-a luat faţă de Uniunea Europeană.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, declară că Parlamentul "trebuie să aibă o poziţie activă", nu doar să înregistreze decizia CCR privind referendumul de demitere a preşedintelui, el susţinând că Legislativul "poate lua decizia finală" în acest caz.

Iliescu a apreciat, într-un interviu acordat luni "Gândul", că Parlamentul ar trebui "să corecteze" decizia Curţii Constituţionale şi să-l demită pe preşedintele suspendat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a fost întrebat dacă Parlamentul este cel care ar trebui "să corecteze" decizia Curţii Constituţionale.

"Sigur că da. Absolut, bineînţeles. Cred că Parlamentul poate lua o hotărâre, este instanţa celor aleşi de cetăţeni. Cred că Parlamentul este abilitat prin Constituţie, este instanţa supremă, el poate lua decizia finală", a mai spus preşedintele de onoare al PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite