Preşedintele PNL Prahova, susţinător al lui Dinu Patriciu, şi-a dat demisia în timpul unei şedinţe la care participa şi Crin Antonescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Semcu
Adrian Semcu

Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, şi-a dat demisia din funcţie, vineri seara, în timpul unei şedinţe la care participa şi liderul partidului, Crin Antonescu, după ce mai mulţi lideri ai filialei au semnat un memoriu împotriva lui, în care îl acuzau că susţine PDL.

Memoriul, în care i se reproşa lui Semcu obstrucţionarea protocolului USL şi susţinerea PDL, a fost semnat de un grup de 14 membri ai PNL Prahova (consilieri locali, judeţeni şi un deputat).
Semnatarii petiţiei au solicitat dizolvarea biroului judeţean PNL, dar şi pe cel al municipiului Ploieşti şi numirea unor noi conduceri. Şedinţa, la care a participat şi preşedintele Crin Antonescu, s-a desfăşurat cu uşile închise şi a durat patru ore, la dezbateri fiind acceptaţi doar consilierii locali şi judeţeni, o parte din membrii Biroului Judeţean PNL, printre care şi deputatul Graţiela Gavrilescu. La finalul celor patru ore de discuţii, preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, şi-a anunţat demisia declarând că "din motive de sănătate" se retrage, pentru a lasa loc unui viitor preşedinte, "mai tânăr".

Crin Antonescu a declarat la finalul şedinţei de la Ploieşti că în jurul datei de 20 decembrie va desemna un nou birou judeţean interimar PNL Prahova, iar Adrian Semcu va fi menţinut ca membru în cadrul conducerii naţionale a PNL. Antonescu a refuzat să comenteze acuzele aduse liderului PNL Prahova de către semnatarii petiţiei, precizând doar că-i mulţumeşte pentru întreaga activitate şi, totodata, că speră ca organizaţia PNL Prahova va rămâne unită în urma acestei demisii.

Adrian Semcu, care este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a precizat că şi-a dat demisia doar din funcţia de preşedinte al filialei judeţene PNL, aşteptând decizia viitorului birou judeţean PNL de menţinere sau retragere a sprijinului politic din functia deţinută în administraţia judeţului.
Adrian Semcu a intrat în conflict cu conducerea centrală a PNL după ce unii lideri ai partidului au pus problema sancţionării lui Dinu Patriciu pentru declaraţiile critice la adresa USL. Patriciu este membru al PNL Prahova, şi, cum nu are nici o funcţie de conducere la nivel central, o decizie privind sancţionare sa nu poate fi luată decât de filiala locală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite