Azi în presă -Sondaj INSOMAR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj INSOMAR comandat de Realitatea TV, dă palpitaţii clasei politice şi stârneşte orgoliile politicienilor. Alegătorii nu prea ştiu în ce ape se scaldă, dar, potrivit sondajului,

Un sondaj INSOMAR comandat de Realitatea TV, dă palpitaţii clasei politice şi stârneşte orgoliile politicienilor. Alegătorii nu prea ştiu în ce ape se scaldă, dar, potrivit sondajului, notorietatea este cea care va aduna voturile.

"Notorietatea bate carnetul de partid" citim în Gândul. "Românii preferă să voteze la alegerile uninominale din această toamnă pornind de la notorietatea candidatului, fără să ţină seama dacă este sau nu membru al unui partid favorit. Sub pragul electoral: UDMR (4%), PRM şi PNG (3%), PC, PIN şi PNŢCD (2%), PCM (1%)"

Gardianul anunţă: "Uninominalul, fumat de politicieni, necunoscut de electorat" şi întreabă retoric: "În top ramâne PD-L, cotat (ca si la locale (?!) cu 38%".

Confuzia populaţiei nu rămâne neremarcată nici de Evenimentul Zilei: "Românii nu ştiu că vor vota uninominal, doar un sfert dintre alegători ştiu că alegerile parlamentare din această toamnă se vor desfăşura în sistem uninominal". Evenimentul Zilei declară deschisă confruntarea premierilor pe voturile cetăţenilor şi priveşte şi cealaltă faţă a medaliei: "Stolojan se bate cu Tăriceanu pentru încrederea românilor".

7 Plus se ţine de zvonuri şi anuţă apăsat "Tăriceanu se antreneaza pentru prezidenţiale" . "Zvonul, care circulă prin mediile liberale, este cu adevărat surprinzător dacă luam în calcul că, până nu de mult, toată lumea spunea că, la încheierea mandatului, premierul o s-o lase mai moale cu politica".

Codidianul ia dosarele la puricat şi constată că "oferta de toamnă pentru Parlament are o puternică încărcătură penală". Capete de afiş sunt: "foştii miniştri şi actuali parlamentari Adrian Năstase, Miron Mitrea, Şerban Mihăilescu, Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş".

Ziua se ocupă de calcule, bugete şi (ne)câştigătorii viitoarelor alegeri: "Ruleta cu parlamentari. Votul uninominal îi va obliga pe candidaţi să scoată bani seriosi din buzunar, fără a fi siguri de câştig. O campanie electorală serioasă nu se poate face cu mai putin de 100.000 de euro.În Bucureşti, aceasta poate ajunge şi la 250.000 de euro".

Jurnalul Naţional după ce a analizat sodajul dat publiciîţii de INSOMAR a identificat surpriza: "Stolo, Premier :Surpriza este dată de opţiunea respondenţilor la postul pe prim-ministru, unde 24% din cei chestionaţi l-ar vedea la Palatul Victoria pe Theodor Stolojan".

Pe acelaşi subiect citiţi în Adevărul

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite