Azi în presă - Florin Călinescu şi oferta PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Florin Călinescu a primit o ofertă de a candida la alegerile din toamnă din partea PNL. După o vizită la sediul partidului şi câteva întrebări de rutină, a promis că va da un

Actorul Florin Călinescu a primit o ofertă de a candida la alegerile din toamnă din partea PNL. După o vizită la sediul partidului şi câteva întrebări de rutină, a promis că va da un răspuns în câteva zile, dar a subliniat că ideea nu-i displace.

"Publicul mi-a zis: <> ?" scrie Evenimentul Zilei, care atrage atenţia că de pe margine, Călinescu a avut comentarii acide la adresa politicienilor. Răspunsul protagonistului n-a întârziat: Şi mi-am dat seama că tot comentând nu se schimbă nimic. Infiltrarea în cetate este mai eficace decât să tot dai cu bombarde şi cu catapulte în ea. Până la urmă, aşa au fost cucerite toate cetăţile. Intrând pe o uşiţă secretă şi deschizând porţile dinăuntru.

Florin Călinescu a dat interviu pentru job la PNL cu Tăriceanu - presupune Codidianul. Pe acest scenariu, decupează faptele: Liberalii l-au întrebat pe Călinescu despre "caracterul său radical" şi despre "cunoştinţele sale politice". Concluzia: "Are trăsături specifice liberalilor". "Vizita la întrunirea conducerii partidului a reprezentat o prelungire a întâlnirii anterioare pe care am avut-o cu premierul Tăriceanu. Am considerat că este firesc să vin la partid, pentru a sta de vorbă cu membrii din conducere. Mi se pare normal ca şi dânşii să ştie că există o propunere în ceea ce mă priveşte, trebuiau şi dânşii să se edifice în privinţa mea", a declarat pentru Cotidianul Florin Călineascu.

Gândul vede spectacolul, dă timpii şi monitorizează ofertele. "Candidatul" Călinescu, o discuţie de 30 de minute cu Tăriceanu. Întrevederea a fost mediată de Adrian Miuţescu, iar Florin Călinescu s-a arătat dispus să intre în competiţia electorală de partea liberală. Florin Călinescu a primit, de-a lungul timpului, mai multe oferte de a intra în politică şi chiar de a candida la Preşedinţia României, dar le-a refuzat pe toate. El urmează să le dea un răspuns liberalilor cel mai târziu săptămâna viitoare.

De oferte se ocupă şi Jurnalul Naţional: PNL - Florin Călinescu: "Am mai multe oferte, nu am bătut palma cu liberalii". Întrebat dacă este vorba despre un loc de deputat sau unul de senator, actorul Florin Călinescu a precizat că are mai multe "oferte", dar că trebuie să se gîndească bine ce decizie va lua. "Sunt mai multe variante. E un pas destul de important şi trebuie să mă gîndesc bine, într-o situaţie de genul ăsta, mai ales că sunt mai multe...", a spus Călinescu.

România Liberă anunţă: Florin Călinescu se visează Schwarzeneggerul politicii româneşti şi publică un interviu în care Călinescu pe lângă declaraţia pe propria răspundere că e "virgin politic" anunţă cu nu are nicio intenţie de a renunţa la actorie, dacă va intra pe scena polilică. "Sunteti perceput ca fiind un apropiat al PSD. V-aţi implicat în campania lui Dan Darabont pentru Primăria Sectorului 6. De unde această reorientare către liberali?". "Îmi ajut prietenii chiar dacă sunt în partide, la spital sau la puşcărie. Problema fundamentală era dacă aş fi fost înscris în PSD vreodată, iar apoi în UDMR şi apoi la PD-L sau PNL. Eu sunt virgin politic. Este vorba de o decizie de a-mi ajuta un prieten".

Pe acelaşi subiect citiţi în Adevărul:

Săftoiu - validată, Călinescu aşteaptă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite