Ponta a revenit la CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a plecat de la CSM, dar a anunţat că se întoarce, precizând că este bucuros că joi a fost întrunit cvorumul Plenului Consiliului şi că Mona Pivniceru poate fi numită ministru al Justiţiei.

UPDATE 13.37: Premierul Victor Ponta a revenit la şedinţa CSM, unde, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, asigură cvorumul.

Primul ministru a spus că va merge la şedinţa de Guvern şi va aştepta decretul preşedintelui de eliberare din funcţia de magistrat a Monei Pivniceru şi publicarea acestuia în Monitorul Oficial.

"Sunt bucuros că a fost cvorum, că Mona Pivniceru va putea să fie chiar de azi ministru al Justiţiei", a spus Ponta.

Premierul a precizat că sunt multe probleme de rezolvat la Ministerul Justiţiei, printre care bugetul ministerului pe anul viitor, intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă, obligaţiile asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia Monei Pivniceru din CSM şi din funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Alina Ghica, a anunţat că după redactarea hotărârilor, documentele vor fi trimise preşedintelui, care urmează să emită decretul de eliberare din funcţia de magistrat a Monei Pivniceru.

După emiterea decretului de eliberare din funcţie, Mona Pivniceru poate fi numită ministru al Justiţiei.
Propunerea premierului ca Mona Pivniceru să preia conducerea Ministerului Justiţiei ar urma să fie trimisă preşedintelui, care va emite decretul de numire.

Premierul Victor Ponta a declarat, după decizia Plenului CSM, că procedura de numire a Monei Pivniceru la Justiţie poate continua după ce hârtiile de la CSM pleacă spre Preşedinţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite