Premierul vrea să îl înlăture pe Sorin Blejnar de la ANAF. PDL se opune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul României, Mihai Răzvan Ungureanu
Premierul României, Mihai Răzvan Ungureanu

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu ar vrea să îl înlăture pe Sorin Blejnar de la şefia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), însă democrat-liberalii îi rămân încă loiali lui Blejnar, notează Rtv.net.

Ungureanu nu renunţă la varianta înlăturării lui Blejnar, însă aşteaptă să expire ultimatumul pe care i l-a dat şefului Fiscului. Premierul l-a somat pe Blejnar să vină la bugetul de stat cu 2 miliarde de euro, bani pe care ar trebui să îi obţină din combaterea evaziunii fiscale.

Potrivit aceleaiaşi surse, Ungureanu îi urmăreşte şi pe şefii Autorităţii Naţionale a Vămilor şi şeful Gărzii Naţionale.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, declara la începutul lunii martie, că nu se discutaseo eventuală schimbare a lui Blejnar de la şefia Fiscului şi a subliniat că, dacă nu există probleme, ar fi lipsită de sens o schimbare la ANAF din cauza presiunii presei.

Pe de altă parte, liderul social-democrat Victor Ponta i-a cerut premierului Ungureanu, într-o scrisoare trimisă acestuia la începutul lunii, să îl demită pe şeful ANAF.

„Îi voi spune premierului că are o în subordine un funcţionar care a comis abuzuri şi pe care cred că domnul Ungureanu, dacă doreşte cu adevărat şi are puterea, va trebui să îl schimbe", a decarat peşedintele PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite