Ponta îi va cere lui Ungureanu sancţionarea prefecţilor din Buzău, Vrancea şi Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD, Victor Ponta îi va cere premierului Ungureanu, printr-o scrisoare deschisă, să sancţioneze prefecţii din judeţele Buzău, Vrancea şi Constanţa, care au lăsat zeci de mii de oameni într-o situaţie „inacceptabilă", din raţiuni politice. Ponta a declarat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, că va cere, în aceeaşi scrisoare, şi analizarea activităţii prefecţilor din Covasna şi Harghita.

"În primul rând, prefecţii din Vrancea, Buzău şi Constanţa, care, în aceste zile de gravă situaţie meteorologică, au acţionat pe un criteriu politic şi i-au sabotat pe preşedinţii de consilii judeţene şi, în loc să ia măsuri pentru salvarea oamenilor, au făcut politică de partid", a spus liderul PSD.
â
Ponta a explicat că, "dacă Ungureanu vrea să restabilească legalitatea", atunci trebuie să ia măsuri de sancţionare a celor trei prefecţi PDL din Buzău, Vrancea şi Constanţa.

Aproximativ 40.000 de oameni sunt izolaţi de o săptămână în peste 50 de localităţi din judeţul Vrancea, rămânând fără alimente, apă şi medicamente, afirma, vineri, conducerea Consiliul Judeţean, în timp ce prefectul susţinea că mai sunt izolate doar nouă localităţi.
Numărul localităţilor izolate de zăpadă din judeţul Buzău s-a redus, sâmbătă, după ce utilajele şi militarii mobilizaţi pentru salvarea oamenilor au fost suplimentaţi. În prezent oamenii din 12 localităţi buzoiene sunt blocaţi în nămeţi, de la 20 de localităţi buzoiene blocate, vineri.


În ceea ce priveşte prefecţii din judeţele Covasna şi Harghita, Ponta a explicat că aceştia, în calitate de reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, nu urmăresc aplicarea legilor. Astfel, preşedintele PSD acuză că noua lege a educaţiei nu se aplică în judeţele Harghita şi Covasna, "în ceea ce priveşte finanţarea copiilor români".
"Mă refer la examenele de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, care impun condiţii nelegale, şi mă refer la aplicarea în Harghita şi Covasna a deciziilor Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întâmplător condus tot de către un maghiar, pe care eu îl respect, ca persoană", a afirmat preşedintele PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite