Un nou partid pe scena politică. La 23 iunie, Mihail Neamţu lansează Partidul Noua Republică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Neamţu este fondatorul mişcării Noua Republică, care militează pentru primatul cetăţeanului şi demnitatea persoanei umane.
Mihail Neamţu este fondatorul mişcării Noua Republică, care militează pentru primatul cetăţeanului şi demnitatea persoanei umane.

La 23 iunie, pe scena politică românească va apărea un nou partid politic, Noua Republică. Fondatorul mişcării, Mihail Neamţu, a declarat, duminică seara, la B1 TV că formaţiunea se bucură de sprijinul vicepreşedintelui demisionar PDL Monica Macovei. De asemenea, Sever Voinescu a salutat înfiinţarea noului partid.

"Noua Republică se înfiinţează în cursul săptămânii care urmează", a declarat Mihail Neamţu la B1 TV. La lansarea partidului, programată pentru 23 iunie, va participa şi Monica Macovei.

"În contextul disoluției interne în mai multe zone ale PDL-ului, apare o noutate. Noutatea este aceasta a unui partid de centru-dreapta, care și-a depus actele la Tribunal, care are 30.000 de semnături, care are 40 de filiale și care se va lansa public peste o săptămână, pe 23 iunie", a spus Neamţu.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, s-a arătat bucuros de constituirea noului partid. "Încă de la formarea sa, PDL şi-a asumat ca obiectiv strategic coagularea forţelor de centru-dreapta. (...) În societate au apărut mai multe forţe, cu valenţe politice, care asumă valori de centru-dreapta. De pildă, Mihail Neamţu. Înţeleg că în câteva zile va avea partidul Noua Republică înregistrat. Din câte înţeleg, e de o nuanţă conservatoare. Mie îmi place mult asta", a declarat Voinescu la Realitatea TV.

Noua Republică este o mișcare politică apărută în toamna anului 2011, ca urmare a publicării pe internet de către Mihail Neamțu a unui manifest intitulat "Crez politic". Preluat rapid în blogosferă, documentul a generat spontan un val de simpatie și emulație, mii de "internauți" exprimându-și susținerea și comentând intens pe marginea manifestului, se arată pe site-ul oficial al formaţiunii.

Citeşte şi:
Ce propune "Republica" lui Mihail Neamţu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite