Şeful SRI: Fenomenul de crimă organizată a crescut în intensitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Cristian Maior
George Cristian Maior

Directorul SRI, George Maior, a declarat azi, după audierile din comisia de resort a Parlamentului, că fenomenul de crimă organizată a crescut în intensitate şi va afecta tot mai "pregnant" securitatea naţională.

"Preferăm să ne ocupăm şi suntem obligaţi să ne ocupăm de aspectele de securitate naţională. De infracţiunile de drept comun va trebui să se ocupe foarte intens şi nu vreau să comentez activitatea altor instituţii, evident, în primul rând Poliţia, Ministerul de Interne. Dar noi avertizăm asupra acestui fenomen care a crescut în intensitate", a subliniat Maior, sugerând că ar exista deficienţe în ceea ce priveşte modul în care este gestionat fenomenul infracţional de Ministerul de Interne..

El a mai spus că SRI se ocupă de această dimensiune a securităţii naţionale la nivel strategic.

"Vorbim de crimă organizată transfrontalieră, care presupune fenomene foarte grave la adresa securităţii naţionale: contrabandă, evaziune, trafic de persoane, trafic de droguri, lucruri pe care SRI le are în vedere permanent", a mai spus şeful SRI.

El a fost audiat azi la Comisia de control a activităţii SRI, temele de discuţie fiind fenomenul crimei organizate în România şi clanurile interlope.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite