Moţiunea privind subvenţia la căldură, fără succes în plenul Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moţiunea simplă a Opoziţiei, intitulată "Căldura care îngheaţă România: regimul Băsescu-Boc" a primit 66 de voturi „pentru", 62 de voturi „împotrivă" şi o abţinere, neîntrunind însă numărul necesar de votanţi pentru a fi considerată adoptată -69, reprezentând majoritatea prevăzută de Regulament.

Rezultatul a fost interpretat ca un „semnal de slăbiciune a Guvernului" de reprezentanţii Opoziţiei.

Înaintea votului, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, i-a criticat pe iniţiatorii textului că au prezentat, de fapt, plenului Senatului un ghid de manipulare. "Această moţiune este doar despre manipulare şi intoxicări de campanie, în niciun caz despre grija opoziţiei faţă de oameni. Nu e în favoarea nimănui să fie panicat şi să se propovăduiască apocalipsa facturii la căldură", a spus Barbul, precizând că subvenţia generalizată la energia termică reprezintă o formă mascată de ajutoare sociale pentru toată populaţia, ceea ce "niciun stat din lume" nu-şi permite.

Sulfina Barbu a pretins că Guvernul nu direcţionează pe criterii politice fondurile pentru ajutoare la căldură, subliniind că lista bunurilor care exclud ajutoarele nu a fost modificată faţă de cea de anul trecut. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite