ANI l-a acuzat pe Pogea de incompatibilitate pe baza unor date eronate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul ministru al Finanţelor, Gheorghe Pogea
Fostul ministru al Finanţelor, Gheorghe Pogea

Agenţia Naţională de Integritate a făcut o nouă gafă: l-a acuzat pe fostul ministru de Finanţe Gheorghe Pogea că ar fi administrat o firmă a familiei Videanu cât timp a ocupat fotoliul de ministru pe baza unor date eronate.

Gheorghe Pogea a renunţat la postul de administrator al firmei Titan Mar SRL în ziua în care ANI declara că a început perioada de incompatibilitate a fostului ministru. Informaţia a fost confirmată şi de Registrul Comerţului.

ANI susţinea că starea de incompatibilitate a lui Pogea a început pe 22 decembrie 2008 şi s-a încheiat pe 26 februarie 2009.

Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, a ţinut în toamna anului trecut prima pagină a ziarelor după ce au apărut în presă stenograme ale unor discuţii purtate de acesta cu Bogdan Chirieac şi Sorin Roşca Stănescu, prin care i se cerea să înainteze în dosarele unor lideri PDL pentru a nu fi făcute publice anumite informaţii despre acesta.

Predoiu: ANI asta trebuie să facă: dosare

Ministrul Justiţiei a declarat la o emisiune la TVR că ANi trebui să funcţioneze într-un climat de integritate şi că trebuie să dea explicaţii de fiecare dată când apar semne de întrebare privind activitatea sa.

"Esenţialul este cuvântul activitate. Asta ni se şi cere, prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare", a comentat redoiu efervescenţa Agenţiei din ultima perioada. În opnia sa, exact acest lucru trebui să facă ANI: dosare.

Şeful de la Justiţie a precizat că  ANI este o instituţie independentă de monitorizarea activităţii căreia se ocupă Consiliul Naţional de Integritate (CNI), nefiind sub tutela Ministerului Justiţiei.

Creşterea activităţii instituţiei este pusă de Predoiu pe seama "creşterii constante" a instituţiei, odată cu operaţionalizarea unor noi instrumente de lucru ale inspectorilor de integritate.

Potrivit ministrului, inspectorii ANI aveau în lucru în noiembrie 2009 circa 2.300-2.400 de dosare, număr care a crsecut în ultima perioadă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite