PNL votează împotriva învestirii Cabinetului Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu
Preşedintele PNL, Crin Antonescu

Liderul liberalilor, Crin Antonescu, a declarat că Biroul Politic Central al partidului a decis ca parlamentarii partidului să voteze împotriva învestirii noului Cabinet Boc,pe motiv că unii dintre miniştrii propuşi,inclusiv premierul, au făcut parte dintr-un Guvern demis prin moţiunea de cenzură iniţiată de PNL.

"PNL şi parlamentarii săi vor vota împotriva acestui Guvern din motive multiple. (...) Socotim o sfidare la adresa principiilor constituţionale, la adresa parlamentarismului învestirea unui Guvern cu acelaşi premier şi cu o bună parte din miniştrii care făceau parte dintr-un Guvern care a căzut printr-o moţiunea de cenzură. Cum noi am fost iniţiatorii acelei moţiuni de cenzură, nu suntem decât consecvenţi votând categoric împotriva acestui Guvern. Decizia a fost luat cu o singură abţinere, restul voturi pentru această poziţie şi ea va fi pusă în aplicare la şedinţele de învestire", a anunţat Antonescu.

Votul în comisii se va da diferenţiat

În ceea ce priveşte votului în comisiile de specialitate ale Parlamentului, liderul liberal a susţinut că "se vor da nişte voturi diferenţiate în funcţie de persoana respectivă, de ministrul respectiv, de faptul că în această audiere se vor pune în balanţă activitatea sa anterioară, prestaţia la audieri".

"Dar votul politic este împotriva Guvernului Boc IV sau Băsescu-Boc sau Boc-Udrea sau cum doriţi să-i spuneţi. Participăm la şedinţa de învestire pentru că suntem un partid parlamentar, ne ducem acolo, ne exprimăm punctul de vedere, ne exprimăm votul", a subliniat Antonescu.

Vom reveni cu amănunte

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite