Unde îşi petrec politicienii Paştele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi dintre liderii partidelor au ales să rămână în ţară de Sărbătoarea Învierii. La mare, la munte sau acasă la părinţi – sunt câteva dintre destinaţiile de Paşte ale politicienilor români.

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au sosit, ieri după-amiază, în Bucovina, unde îşi vor petrece Sărbătorile Pascale. Şeful statului a răspuns, astfel, invitaţiei ministrului Turismului, Elena Udrea, care a iniţiat programul turistic „Paştele în Bucovina”. Soţii Băsescu vor pleca duminică pe litoral, pentru a asista la concertul susţinut de Goran Bregovici. Udrea va avea acelaşi program: Bucovina, apoi Mamaia.

Premierul Emil Boc şi prim-vicepreşedintele Theodor Stolojan au ales Ardealul pentru a sărbători Învierea Domnului. Boc şi-a propus să fie alături de familie la Cluj, în timp ce Stolojan se va duce „cu nepoţii şi copiii pe lângă Mediaş”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, va merge la Înviere la catedrala din vestul Ploieştiului, iar Paştele îl va petrece cu părinţii pe Valea Doftanei.

Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, va pleca azi la Ierusalim, împreună cu mai mulţi preoţi, pentru a aduce Lumina Sfântă care va fi împărţită credincioşilor la Înviere.

Orban, naş de botez

Liderii PSD îşi vor petrece Sărbătorile Pascale alături de familii. Mircea Geoană merge, împreună cu soţia şi copii, la Constanţa. Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Bogdan Niculescu-Duvăz, pleacă din Bucureşti pe Valea Dâmboviţei, în satul natal al socrului său. Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, are de ales între Turnu Măgurele şi Alexandria pentru seara de Înviere.

Regele Mihai, însoţit de regina Ana şi de copiii lor, va participa la Slujba de Înviere care va fi oficiată la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, va fi naş de botez în a doua zi de Paşte. Sărbătoarea Învierii o va petrece în familie, alături de fratele său, comisarul european Leonard Orban.

Parlamentarii, liberi a doua zi de Paşte

Senatorii şi deputaţii se vor bucura de Sărbătorile Pascale la fel ca restul bugetarilor.

Conducerile celor două Camere au decis ca ziua de luni să fie nelucrătoare, programul urmând să înceapă marţi după-amiaza. Şi săptămâna trecută a fost una scurtă pentru aleşi, aceştia având parte de o altă zi de luni liberă, datorită Paştelui catolic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite