Un nou partid pe scena politică română. Agricultorii vor să intre în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agricultorii sunt nemulţumiţi de partidele politice existente
Agricultorii sunt nemulţumiţi de partidele politice existente

În plină criză politică, agricultorii sunt decişi să participe la alegerile legislative, să intre în Parlament şi să aibă un cuvânt de spus în ceea ce priveşte gestionarea Ministerului Agriculturii.

Fermierii români vor anunţa vineri înfiinţarea unui nou partid pe platforma Partidului Popular. Principalul obiectiv al noii formaţiuni este participarea la alegerile legislative din toamnă şi intrarea în Parlament.

"Noi ne facem partid pentru că toţi cei care au fost până acum în Parlament, toţi care au condus ţara au arătat că nu le pasă de noi. În opoziţie toate partidele au soluţii viabile pentru agricultori, când ajung la putere nu le mai au. Aşa a fost şi acum cu Guvernul USL. Când ministrul Agriculturii era Stelian Fuia de la PDL, cei din USL ne-au promis că ei vor face tot ce trebuie pentru agricultură, aveau soluţii pentru toate problemele şi ar fi reuşit să rezolve multe probleme cu ele, dar de când au ajuns la guvernare cei din USL nici nu mai discută cu noi, au uitat de toate soluţiile lor. Agricultorii îşi vor face un partid al lor care să le reprezinte interesele lor, pentru că celelalte partide nu fac nimic pentru agricultură", a declarat Doru Andrici, preşedintele Asociaţiei Cultivatorilor de Plante Tehnice din Botoşani în presa locală.

Din formaţiunea politică, care se va numi "Partidul Popular Agrar", vor face parte liderii celor mai importante asociaţii agricole din România împreună cu membrii acestora, respectiv preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), Viorel Matei, şi preşedintele grupului de producători "Legume-Fructe Matca", Mircea Croitoru. De asemenea, printre fondatori se numără şi Doru Andrici, preşedintele Asociaţiei Cultivatorilor de Plante Tehnice din Botoşani.

La Adunarea Generală a Partidului Popular vor participa fermieri din toate sectoarele agricole, pentru a stabili conducerea şi obiectele noii formaţiuni. Pentru postul de lider al noului partid concurează Costel Caraş, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de vaci Holstein-Ro.

Încă nu este clar dacă din noul partid va face parte şi Stelian Fuia, care a demisionat recent din PDL şi a anunţat că va iniţia "un partid politic cu platformă agrariană" cu care va candida în toamnă la alegerile parlamentare.

Stelian Fuia a fost câteva luni ministru al Agriculturii în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu şi între 2010 şi 2012 a condus Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite