Prin noul statut, Geoană îşi subordonează partidul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul statut al PSD ar putea aduce modificări substanţiale în structurile de conducere şi ar da preşedintelui partidului putere maximă, el fiind singurul ales de Congres, în timp ce pentru

Noul statut al PSD ar putea aduce modificări substanţiale în structurile de conducere şi ar da preşedintelui partidului putere maximă, el fiind singurul ales de Congres, în timp ce pentru celelalte funcţii se va cere doar votul Consiliului Naţional.
În primul rând, deciziile importante se vor lua cu un număr mult mai mic de oameni, iar preşedintele se va alege cu un mandat de patru ani, şi nu de doi, cum este în prezent. Preşedintele PSD va fi ales prin vot secret de congresul partidului. Mai mult chiar, acesta se va prezenta cu echipa de vicepreşedinţi, care va fi şi ea supusă votului Consiliului Naţional. Noul statut elimină funcţia de preşedinte executiv, funcţie care a fost creată iniţial pentru Adrian Năstase. Secretarul general nu va mai fi ales de către Congres, ci de Consiliul Naţional, prin vot.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite