Cerinţele UDMR privind reorganizarea: 10 +2 megajudeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PDL şi UDMR negociază o nouă variantă privind reorganizarea administrativă, care vizează crearea a 10 regiuni, la care să se adauge alte două megajudeţe controlate de Uniune: Harghita - Covasna - Mureş şi Bihor - Satu Mare - Sălaj, potrivit unor surse parlamentare.

Reprezentanţii Coaliţiei au termen până marţea viitoare pentru a veni cu amendamente la proiectul de regionalizare iniţiat de PDL, proiect care stabilea comasarea judeţelor actuale în opt mari regiuni, în timp ce UDMR pleda pentru înfiinţarea a 16 regiuni, printre care aşa-zisul Ţinut Secuiesc.

Divergenţele dintre UDMR şi PDL au blocat iniţiativa guvernului privind reorganizarea administrativă, lansată la îndemnurile preşedintelui Traian Băsescu în sesiunea parlamentară trecută.

Aflat la şcoala de vară a tineretului democrat-liberal din acest weekend, Traian Băsescu i-a avertizat pe mai-marii PDL că ideea de a comasa alegerile locale cu cele parlamentare îi va dezavantaja dacă nu fac între timp şi reorganizarea administrativă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite