Un naţionalist extremist, "în slujba crucii" la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Hogea, istoricul inspirat de opera nazistului Julius Streicher, candidează la alegerile europene din partea PNG, pe locul trei după Becali şi Cătălin Dancu, fostul avocat al lui Dumitru

Vlad Hogea, istoricul inspirat de opera nazistului Julius Streicher, candidează la alegerile europene din partea PNG, pe locul trei după Becali şi Cătălin Dancu, fostul avocat al lui Dumitru Sechelariu.

Gigi Becali şi-a finalizat lista cu candidaţi pentru alegerile europene. Liderul PNG spune că poziţiile pe listă au fost stabilite pe baza notorietăţii. Becali însuşi deschide lista, punându-i pe următoarele două locuri pe avocatul Cătălin Dancu şi pe controversatul deputat Vlad Hogea. Helmut Duckadam este pe locul şase, iar istoricul Alexandru Mihai Stoenescu este cotat abia cu poziţia nouă.

Vlad Gabriel Hogea face parte din primii trei oameni pe care PNG i-ar trimite la Bruxelles şi Strasbourg. Gigi Becali a precizat care au fost criteriile în funcţie de care au fost aleşi primii de pe listă. "Criteriul pentru cei de pe primele locuri a fost notorietatea, că aşa este în politica românească. Adică, care sunt şi cunoscuţi, şi competenţi. Şi am zis hai să facem aşa, pe notorietate", a explicat Becali.

Notorietatea lui Hogea se datorează, în mare parte, publicării unei cărţi intitulate "Naţionalistul". De la momentul publicării, în 2001, volumul a stârnit reacţii dure din partea organizaţiilor minorităţilor şi a societăţii civile. Comisia Internaţională asupra cercetării Holocaustului din România a acordat volumului un spaţiu amplu în raportul final, considerând cartea drept unul din principalii exponenţi ai xenofobismului şi antisemitismului şi l-a denunţat pe Hogea drept "negaţionist al Holocaustului". În raportul final al Comisiei, volumul este calificat drept "o cărţulie imundă". "Cartea este compusă din articole publicate în prealabil în "România Mare" şi "Politica" sau pamflete prezentate de autor drept "studii", apărute sub pseudomin într-o revistă locală", se spunea în raportul Comisiei.

Inspirat de un criminal de război

Raportul Comisiei Internaţionale asupra cercetării Holocaustului din România aminteşte, în mod expres, de un text din carte intitulat "Care Holocaust?", în care Hogea trage următoarea concluzie: "documentele pre-
zentate dovedesc în mod clar că evreii din România nu au fost supuş unui regim de exterminare de către regimul Antonescu". Raportul Comisiei mai afirmă că "în rest, cartea este explicit antisemită, autorul afirmând pe faţă că a fost inspirat de criminalul de război nazist, executat la Nurnberg, Julius Streicher".

Hogea s-a lepădat de "Naţionalistul"

Acum câteva zile, Hogea s-a dezis de cartea sa, acuzând influenţe din PRM. "Subsemnatul nu se mai regăseşte în pasajele incriminate (care au fost scrise în urma unei documentări deficitare şi pe fondul unor influenţe nocive venite din partea unora dintre liderii PRM, al căror tip de discurs l-am preluat automat, fără o analiză serioasă a temelor tratate)", afirma Vlad Hogea, aducând drept argument demisia sa din PRM şi înscrierea în PNG-CD.

"Cea mai bună dovadă în acest sens este că, la 30 septembrie 2006, am demisionat din PRM şi m-am înscris în Partidul Noua Generaţie alăturându-mă unei formaţiuni tinere, puse în slujba Crucii şi a Neamului Românesc", a mai spus Hogea.

Antichriştii evreo-khazari au încercat să-şi înfrângă complexul inferiorităţii lor spirituale printr-o animalizare completă a trăirilor afective

Marxismul bolşevic şi capitalismul sălbatic au fost născocite de aceiaşi rabini şi zarafi bărboşi care bolboroseau în neştire pe la întâlniri de taină, urzind noi şi noi protocoale de înrobire a "goiymilor"
Pasaje din "Naţionalistul"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite