Senatorii au respins moţiunea pe educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii vin cu noi propuneri, cel puţin, inedite
Parlamentarii vin cu noi propuneri, cel puţin, inedite

Senatorii ar respins astăzi cu 65 de voturi împotrivă şi 51 pentru moţiunea simplă "Educaţia - de la supravieţuire la colaps", iniţiată de liberali.

Cei 41 de semnatari ai moţiunii susţineau că situaţia din sistemul educaţional din România s-a agravat ca urmare a "lipsei de viziune strategică, a lipsei de transparenţă şi de capacitate managerială ale Guvernului Boc".

De asemnea, parlamentarii opoziţiei susţineau că "este promovată o atitudine de dispreţ şi aroganţă faţă de corpul didactic, faţă de elevi şi studenţi, faţă de părinţi". Potrivit semnatarilor, politica Executivului în domeniul educaţional se poate traduce prin întrebarea ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu: "cunoaşteţi vreun profesor care moare de foame în România?".

Potrivit senatorilor PNL şi PSD, reforma ministrului Daniel Funeriu este "greşită", fiind reprezentată de "disponibilizări ale cadrelor didactice, salarii mai mici, diminuarea resurselor şi investiţiilor, precum şi prin lansarea unui proiect de lege a Educaţiei care este sub nivelul nevoilor României".

Premierul Emil Boc şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, au fost invitaţi la grupul senatorial al PD-L, pentru a discuta pe marginea moţiunii simple.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite