PSD: Prima victorie a lui Geoanã via Vanghelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD, Mircea Geoană
Preşedintele PSD, Mircea Geoană

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis organizarea Congresului din 20 februarie la Romexpo. Aproximativ 30 de social-democraţi au votat pentru Romexpo, varianta susţinutã de tabăra actualului lider Mircea Geoană, din care face parte şi Marian Vanghelie.

Potrivit unor surse din partid, alţi zece membri ar fi ales Sala Unirii din Palatul Parlamentului, preferată de preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.

Locul de desfăşurare a Congresului a fost transformat într-un subiect de ceartă între taberele Geoană şi Năstase, ambii candidaţi la şefia
partidului. Preşedintele Consiliului Naţional a acuzat că alegerea Romexpo ar putea influenţa rezultatul votului. „Vom decide dacă vrem să organizăm un Congres sau o mascaradă!”, a declarat Năstase înainte reuniunii de astăzi. De cealaltă parte, Mircea Geoană a militat pentru alegerea Romexpo, tocmai pentru a-i permite preşedintelui PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, să se ocupe de organizarea Congresului. Primarul Sectorului 5 a organizat mai mulţi ani la rând la Romexpo bine-cunoscutele „Vanghelioane”.

Modificări la statut

Pe ordinea de zi a şedinþei Comitetului Executiv se află şi modificările la statutul PSD. Mircea Geoană vrea ca votul la Congres să fie pe echipe, în timp ce Adrian Năstase, Miron Mitrea şi Ion Iliescu susţin votul individual pentru întreaga conducere a partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite