Cu ce mandat merge Opoziţia la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta (stânga) şi Crin Antonescu caută formula câştigătoare pentru localele din 2012
Victor Ponta (stânga) şi Crin Antonescu caută formula câştigătoare pentru localele din 2012

USL vrea să-i ceară lui Traian Băsescu, la consultările de mâine de la Cotroceni, ca PDL să renunţe la intenţia de reorganizare teritorială, iar Constituţia să fie revizuită de viitorul Parlament.

Îi vom spune preşedintelui acest lucru: nu se desfiinţează judeţele, nu este acceptabilă nici o formă cu opt judeţe foarte mari, nu este acceptabilă nici o formă cu 16 judeţe foarte mari. Lucrurile trebuie să rămână aşa cum sunt din punct de vedere administrativ", a declarat, azi, liderul PNL, Crin Antonescu.

El a adăugat că USL se va opune dacă '"Traian Băsescu şi UDMR doresc să negocieze harta României într-un mod iresponsabil". Antonescu a mai spus că Uniunea va declanşa, prin aleşii săi locali, referendumuri în toate judeţele în care deţine majoritatea şi a insistat că aceste consultări populare sunt prevăzute de lege, indiferent cât costă.

În completare, preşedintele PSD, Victor Ponta, a apreciat că referendumurile locale cerute de USL costă jumătate din costurile de până acum ale referendumurilor convocate de Traian Băsescu, care nu s-au finalizat "cu nimic, de fiecare dată fiind organizate de la nivel central, cu toate aranjamentele şi firmele pe care Guvernul le selectează".

Ponta a anunţat că USL va pleda la Cotroceni pentru revenirea "la problemele de zi cu zi", precum adâncirea crizei economice şi sociale. Social-democraţii şi liberalii au de gând să vorbească în faţa lui Traian Băsescu despre problema corupţiei de la ANAF, vamă şi Garda Financiară, precum şi despre blocajul legat de componenţa Consiliului Superior al Magistraturii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite