"Cum e, limbă moldovenească sau românească?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu şi-a dovedit, ieri, la Forumul Mării Negre de la Bucureşti, desfăşurat sub mottoul "Să răspândim idei geniale" bine-cunoscutul umor prezidenţial. Secondat de

Preşedintele Traian Băsescu şi-a dovedit, ieri, la Forumul Mării Negre de la Bucureşti, desfăşurat sub mottoul "Să răspândim idei geniale" bine-cunoscutul umor prezidenţial.
Secondat de premierul Tăriceanu şi de ministrul de externe, Mihai Răzvan Ungureanu, Băsescu l-a întâmpinat jovial pe preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, cu întrebarea: "Ei, domnule preşedinte, cum e, limbă moldovenească sau românească?". Voronin a ignorat întrebarea lui Băsescu, mulţumind cât se poate de serios pentru invitaţia la summit.
O altă ieşire a preşedintelui a amintit celor prezenţi de gafa diplomatică "Marea Neagră - lac rusesc". La fotografia comună a liderilor politici din regiunea pontică, preşedintele român l-a invitat şi pe ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Aleksandr Tolkaci, pe un ton glumeţ: "Haideţi, domnule ambasador, veniţi la fotografie, ca observator, desigur".
Preşedintele Băsescu a apreciat că Marea Neagră, aflată la întâlnirea dintre Orient şi Occident, poate fi un punct de plecare pentru dialogul interconfesional. "România, care se va alătura Greciei şi Bulgariei în familia europeană, ca o ţară majoritar ortodoxă, consideră că Marea Neagră poate să devină un punct de plecare al dialogului între civilizaţii", a declarat şeful de stat român.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite