Noul Guvern ar putea avea doar 15 ministere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor
Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor a declarat miercuri seara că noul Guvern va avea cu siguranţă mai puţine ministere decât cel actual şi că o formulă cu 15 portofolii plus premierul este una agreată atât de PDL, cât şi de UDMR, precizând că nu a fost luată încă o decizie.

"Eu cred că undeva la 15 ministere plus premier, cam asta va fi structura, cum văd eu. Este agreabilă această variantă de ambele părţi. Eu vreau să vă spun că decizia nu este luată, eu spun că este agreată de ambele părţi", a precizat Kelemen Hunor la Realitatea Tv, referindu-se la discuţiile de la o întâlnire PDL-UDMR.

Kelemen a spus că la întâlnire nu s-a discutat despre posibilitatea ca PDL să cedeze un portofoliu grupului independenţilor. "Nu am discutat acest lucru. Eu am înţeles că mâine PDL va avea o întâlnire şi cu grupul independenţilor", a spus Kelemen.

Preşedintele executiv al UDMR nu a dorit să precizeze câte portofolii vizează Uniunea în viitorul Guvern, susţinând că nu a discutat încă cu PDL acest aspect.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la începutul întâlnirii cu reprezentanţii PDL, că ar fi bine ca noul Cabinet şi programul de guvernare să fie depuse cel mai târziu sâmbătă la Parlament şi că noul Guvern nu mai poate avea 19 miniştri. "Cabinetul nu mai poate fi de 19 miniştri, trebuie să-l comprimaţi", le-a spus Băsescu liderilor PDL, potrivit NewsIn.

Secretarul general al PDL Vasile Blaga a declarat marţi că mandatul conducerii PDL este de a negocia un Guvern în care premierul să revină PDL şi a adăugat că, personal, ar vedea un Guvern de 14-15 ministere.

"Personal, chiar dacă şi partidul meu ar pierde o parte din portofolii, m-aş duce pe un guvern de 14-15 ministere, asemănător guvernului propus de Negoiţă. Cu toate că am realiza un guvern de coaliţie. M-aş duce pe un număr de ministere mai mic pentru că şi acest lucru ar da un semnal destul de bun cetăţenilor, celor care plătesc taxe şi impozite. Nu e uşor, pentru că atunci când discuţi de coaliţii, fiecare are pretenţie la nişte protofolii", a spus Blaga. Secretarul general al PDL a apreciat că nu există în acest moment posibilitatea ca Lucian Croitoru să redevină premier desemnat, dar "ar putea fi un foarte bun ministru de Finanţe".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite