Senatorul PDL Mircea Cinteză, declarat incompatibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri că senatorul PDL Mircea Cinteză este incompatibil cu funcţia de şef de clinică, instanţa respingând contestaţia doctorului faţă de decizia Agenţiei Naţionale de Integritate.

La începutul anului, ANI a constatat starea de incompatibilitate în care se află senatorul PDL Mircea Cinteză, acesta deţinând pe lângă calitatea de parlamentar şi mai multe funcţii de conducere în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Cinteză a atacat verdictul ANI, în contencios administrativ.

Senatorul poate face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 15 zile de la comunicarea deciziei Curţii de apel.

Potrivit ANI, Mircea Cinteză a obţinut două mandate de parlamentar în urma alegerilor din 2004 şi din 2008, iar în perioada 1 aprilie 2005 - 1 septembrie 2005 a fost ministru al Sănătăţii.

De asemenea el a deţinut mai multe funcţii de conducere în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Democrat-liberalul a susţinut că nu se poate vorbi despre incompatibilitate în cazul său întrucât a avut derogare de la Senat pentru a ocupa atât funcţia de parlamentar, cât şi cea de şef de secţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite