Cine va închide Cutia Pandorei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii sunt chemaţi să declare ilegale majorările aprobate cu rapiditate de Parlament . Curtea Constituţională şi CSAT sunt soluţiile disperate la care guvernanţii se gândesc să apeleze pentru a opri prăbuşirea economică, ca urmare a avalanşei de pomeni electorale.

Guvernul a depus deja, la CCR, o sesizare în cazul iniţiativei legislative privind majorarea pensiilor pentru grupele I şi II de muncă. Un gest similar urmează a fi făcut, cel mai probabil, săptămâna viitoare în privinţa ordonanţei de mărire cu 50% a salariilor profesorilor.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a precizat că CSAT şi BNR ar trebui consultate în legătură cu această măsură, pentru că va fi afectată funcţionarea echilibrului puterilor în stat. Primul-ministru a convocat astăzi o întâlnire de lucru cu miniştrii pentru a analiza situaţia creată în urma adoptării legii de majorare a salariilor profesorilor. La reuniune vor participa Varujan Vosganian, ministrul Internelor, Cristian David, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, şi ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei.

Votul din Parlament i-a determinat şi pe funcţionarii publici să ceară creşterea lefurilor. Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex a decis, ieri, că peste 100.000 de funcţionari vor intra, joia viitoare, în grevă generală, blocând activitatea din trezorerii, case de pensii, primării, şi a tot ceea ce înseamnă birouri şi ghişee.

Bani mai mulţi şi pentru parlamentari

Colac peste pupăză, parlamentarii şi-au majorat pe şest pensiile. Conducerea Parlamentului a modificat modul în care se calculează pensiile pentru aleşi.  Acestea vor fi raportate la indemnizaţia brută din ultima lună corespunzătoare funcţiei deţinute.

Isărescu avertizează

Apropierea alegerilor a dus în ultima vreme la promisiuni fără acoperire şi chiar la legiferarea unor măsuri de natură să afecteze semnificativ echilibrele macroeconomice, a declarat ieri Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite