Dacă guvernul cade, Stolojan - preferat pentru postul de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri, aproape jumătate din români ar vota cu Alianţa D.A (42%), circa un sfert ar prefera PSD (23%), iar 14% ar vota cu PRM, în timp ce 6% ar prefera UDMR, arată

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri, aproape jumătate din români ar vota cu Alianţa D.A (42%), circa un sfert ar prefera PSD (23%), iar 14% ar vota cu PRM, în timp ce 6% ar prefera UDMR, arată un sondaj CURS, dat, ieri, publicităţii. Potrivit acestuia, PNG ar fi cotat cu 5% din intenţiile de vot, atingând pragul electoral necesar intrării în parlament. Pragul electoral nu este atins de partide ca PC (4%), PIN(2%) şi PPCD (2%). La întrebarea "Câtă încredere aveţi în următoarele partide parlamentare?", repondenţii CURS au indicat că au "multă şi foarte multă" încredere în PD (31%), PNL (26%), PSD (22%), PRM (18%), PC (11%) şi UDMR (10%).Sondajul a fost efectuat în perioada 12-18 mai, cu o eroare maximă de +/- 3%.

PNG şi PRM, marii câştigători
PNG şi PRM sunt marii câştigători în dimanica intenţiilor de vot în intervalul martie 2005-mai 2006. Partidul Noua Generaţie a crescut de la 1% în aprilie 2005 până la 5% în mai 2006, iar preşedintele său, Gigi Becali, a avut o creştere a popularităţii de 13 procente în această perioadă. PRM a crescut şi el cu 6% din martie 2005 până în mai 2006, iar liderul său, Corneliu Vadim Tudor, a crescut în sondaje cu 14 la sută. O scădere semnificativă în acest interval a avut-o preşedintele PSD, Mircea Geoană. El a pierdut 10% din aprilie 2005 până în prezent, iar PSD a scăzut cu 7 procente.Cele mai multe puncte de popularitate le-a pierdut premierul Tăriceanu, care a scăzut de la 60% în aprilie 2005 până la 43%, în prezent aflându-se la egalitate cu Emil Boc. Traian Băsescu este singura personalitate politică care a crescut ca popularitate în acest interval cu 2%, de la 66% în aprilie anul trecut până la 68% în prezent. Alianţa D.A. a pierdut în schimb 6% din intenţiile de vot.În cazul în care actualul guvern ar fi respins printr-o moţiune de cenzură, Theodor Stolojan este preferat pentru postul de prim-ministru de către 29% din respondenţi, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu primeşte doar 4%. Mircea Geoană, preşedintele PSD, este considerat cea mai bună opţiune pentru prim-ministru de către 6% din repondenţi. Mona Muscă, C.V. Tudor şi Adrian Năstase sunt cotaţi cu câte trei procente fiecare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite