Un gest elegant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Răzvan Ungureanu pleacă din guvern cu fruntea sus. Nu s-a opus - cel puţin oficial - solicitării primului-ministru de a părăsi echipa de la Palatul Victoria şi nici nu s-a victimizat

Mihai Răzvan Ungureanu pleacă din guvern cu fruntea sus. Nu s-a opus - cel puţin oficial - solicitării primului-ministru de a părăsi echipa de la Palatul Victoria şi nici nu s-a victimizat în faţa presei. Spre deosebire de colegul său, Teodor Atanasiu, fost deţinător al portofoliului Apărării şi actual şef al AVAS, Răzvan Ungureanu a evitat să tulbure şi mai mult apele politicii autohtone. În realitate, însă, el ştie foarte bine că a fost distribuit în rolul Acarului Păun. Cineva trebuia să plătească pentru faptul că premierul a aflat din presă, după trei luni, de arestarea în Irak a muncitorilor români Nelu Ilie şi Adrian Gâncean. Totuşi, demisia lui Ungureanu este departe de a rezolva lucrurile. Blocajul de comunicare dintre instituţiile statului, amplificat de războiul preşedintelui cu primul-ministru, va persista. Aceasta din cauză că termenii "reformă" şi "management performant" sunt folosiţi de către liderii politici exclusiv în scop electoral.

Călin Popescu Tăriceanu a mai pierdut o piesă importantă din angrenajul Executivului. Aportul ministrului de externe la eforturile de aderare a României la Uniunea Europeană este indiscutabil. Imaginea sa în cabinetele occidentale, la Bruxelles şi Strasbourg, este excelentă. Nu întâmplător, liderii PNL vor să deschidă lista pentru alegerile europene cu numele său. O eventuală orientare a lui Răzvan Ungureanu spre PLD ar şubrezi rândurile liberalilor. Orice s-ar întâmpla, un lucru este cert: la noi, diplomaţia nu face casă bună cu politica.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite