Oprea câştigă de două ori mai puţin decât şeful Armatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să facă publice cheltuielile salariale din sectorul public, mai multe instituţii au postat pe site-ul propriu lista veniturilor. Potrivit unei astfel de informări, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, câştigă de circa două ori mai puţin decât Şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, şi îşi donează lunar salariul.

Amiralul Gheorghe Marin a avut în aprilie un venit salarial net de 9.146 de lei, de aproape două ori mai mult decât suma primită de ministrul Apărării, Gabriel Oprea, care a încasat 5.393 de lei, potrivit evidenţei postate pe site-ul MApN.

Marin nu este singurul care îl devansează pe Oprea la salariu. Topul celor mai mari venituri de la Apărare este completat de  secretarul general Georgeta Gavrilă, care a încasat în aprilie 7.287 de lei, de secretarul general adjunct din instituţie, Anton Merschi, cu un venit salarial net de 6280 de lei, şi de locţiitorul acestuia, colonelul Dumitru Lăudatu, care a încasat 6.219 de lei.

Potrivit evidenţei postate pe site-ul MApN, ministrul Gabriel Oprea îşi donează lunar salariul de aproape 5.400 de lei copiilor militarilor ucişi în teatrele de operaţiuni externe.

Cei doi secretari de stat de la Ministerul Apărării, Viorel Oancea şi Mihai Ozunu, au salarii identice, respectiv de 4.721 de lei. De asemenea, un şef de direcţie din MApN a avut în aprilie 5.216 de lei, în timp ce un şef de cabinet a încasat 4.071 de lei venit salarial net.

Un director adjunct în cadrul instituţiei a primit în aprilie 3.867 de lei, un şef serviciu 3.853 de lei,  iar un şef de secţie circa 3.700 de lei. Un şef de birou a câştigat puţin peste 3200 de lei, în timp ce ofiţerii au primit sume cuprinse între 2000 şi 2500 de lei.

Cel mai prost plătiţi angajaţi din structurile centrale ale MApN au fost în luna aprilie subofiţerii, care au avut venituri salariale nete cuprinse între 1.500 şi 1.136 de lei. Totuşi, în aprilie, în Ministerul Apărării a existat şi un salariu de 1.012 lei încasat de un referent.

Consilierii din MApN au avut, în aprilie, venituri cuprinse între 1.721 şi 2.590 de lei, în timp ce un consilier juridic a luat 2.622 de lei. Cei doi experţi din MApN au avut în aprile 2.096 de lei, respectiv 1.944 de lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite