Gabriel Oprea, validat fără cvorum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatura lui Gabriel Oprea pentru ministerul Apărării Naţionale a fost avizată, miercuri, în unanimitate, de Comisiile pentru Apărare şi Ordine Publică, însă cvorumul nu a fost asigurat la Comisia pentru Apărare a Senatului.

La şedinţă au participat 17 parlamentari, dintre care 13 deputaţi şi 4 senatori, din cei 33 care fac parte din cele două comisii parlamentare. Potrivit regulamentului, cele două comisii de apărare trebuiau să se întrunească în cvorum.

Preşedintele Comisiei pentru Apărare a Camerei Deputaţilor, Costică Canacheu, a explicat că "decizia parlamentarilor va fi comunicată printr-un process verbal, care va avea character de recomandare, întrucât nu se poate vorbi de un aviz în care nu a fost asigurat cvorumul".

La sfârşitul dezbaterilor şi audierii lui Gabriel Oprea, deputatul Eugen Bădălan a cerut ca votul să nu fie public. El a adăugat că nici şedinţa de audiere a lui Oprea nu ar fi trebuit să fie publică, întrucât parlamentarii nu au putut să pună anumite întrebări care ţin de securitatea naţională.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite