"In fruntea PNTCD se vor regasi nume noi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- Care sunt noutatile aduse de motiunea pe care o prezentati astazi in cadrul congresului PNTCD fata de actualele linii directoare ale partidului? - In primul rand, vine cu oameni noi care sa puna in

- Care sunt noutatile aduse de motiunea pe care o prezentati astazi in cadrul congresului PNTCD fata de actualele linii directoare ale partidului?
- In primul rand, vine cu oameni noi care sa puna in aplicare acest proiect pentru a disparea imaginea uzata pe care o are acum PNTCD. Ne definim clar optiunea de centru, centru-dreapta, ca partid crestin-democrat, pledand pentru anumite valori - morala crestina aplicata in societate si in lumea politica, proprietatea, valoarea fiintei umane care trebuie respectata. Pornind de la aceste principii, vom incerca sa facem cateva lucruri concrete. Credem ca Punctul 8 de la Timisoara isi pastreaza actualitatea, trebuie adaptat doar sub forma unei legi a lustratiei care trebuie sa reintroduca putina moralitate in lumea politica romaneasca. Credem ca o prezenta mai activa a cultelor religioase in viata sociala ar fi de dorit si vom incerca sa dezvoltam relatia cu biserica, inclusiv in sensul retrocedarii proprietatilor bisericesti, pentru a face biserica independenta de stat. In domeniul economic, vom acorda o atentie deosebita satelor - sistematizarea si dezvoltarea acestora, crearea unor industrii complementare si incurajarea dezvoltarii fermelor.
- Care va fi echipa cu care veti pune in aplicare acest program? Ce se va intampla cu cei aflati pana acum in fruntea PNTCD?
- Fiecare isi poate gasi un loc, mai ales in cadrul unui partid care are dificultati. Echipa cu care am venit contine multe nume noi. In Biroul Executiv se vor regasi nume noi sau nume mai putin cunoscute. Nu as vrea sa va spun mai mult despre acest subiect pana la congres. Aceste nume noi inseamna si posibilitatea de a demonstra ce pot sa faca. Nu cred ca deplasarea unora din prim-plan poate fi interpretata ca un lucru negativ. Acest sistem se practica si la alte partide, mai ales dupa insuccese electorale. Solidaritatea si unitatea dintre noi trebuie sa existe, pentru ca, daca nu se vor depasi anumite frustrari si resentimente, va fi foarte greu de recladit partidul. Am vorbit cu toti cei cu nume grele in partid si am fost asigurat ca vor continua sa serveasca partidul si sa se implice in activitati in noua calitate. Asta nu inseamna ca, dupa o anumita perioada, in care se pot intampla multe, dansii sa nu revina pe pozitii executive.
- Ultimul sondaj crediteaza acum PNTCD cu putin peste unu la suta din optiunile electoratului. Veti reusi sa relansati partidul pentru a-l readuce in Parlament?
- Cand mi-am asumat aceasta raspundere, am facut-o din doua motive: pentru ca am obligatia morala fata de acest partid si pentru ca sunt convins ca partidul isi poate regasi locul pe scena politica romaneasca, unde este nevoie de un partid de orientare crestin-democrata. Din pacate, timpul este foarte scurt. Va trebui sa mergem in paralel cu activitatea de reorganizare si revigorare a partidului si cu campania electorala. Pornim dintr-o pozitie dificila, dar, daca vom face dovada ca dorim o schimbare reala, vom creste in procente. Telul meu maximal este sa intram in Parlament. Daca nu vom reusi, vom discuta din nou in cadrul partidului. Sper sa reusim intre timp sa facem si aceasta unificare a fortelor care se revendica a fi de sorginte crestin-democrata sau populara. Timp nu mai este. Orice tentativa de negocieri sterile nu duce la nimic bun.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite