O eroare în Matrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În filmul "Matrix", când apărea un deja-vu, iniţiaţii - cei care ştiau să deosebească realitatea de iluzie - spuneau că este vorba despre o "eroare în matrice". Dacă stăm strâmb şi

În filmul "Matrix", când apărea un deja-vu, iniţiaţii - cei care ştiau să deosebească realitatea de iluzie - spuneau că este vorba despre o "eroare în matrice". Dacă stăm strâmb şi judecăm drept, putem vedea în ultimele afirmaţii ale fostului secretar general al PSD Miron Mitrea o eroare în Matricea PSD.

Mitrea dixit: "Din doi, unul va câştiga sigur, eu sper să fie Diaconescu. Dacă domnul Oprescu câştigă, lucru pe care i-l dorim, este a doua dorinţă a noastră". Cum un întreg partid susţine un candidat, o organizaţie îi oferă girul, bani, energie, timp şi nervi sunt consumaţi, pentru ca apoi să îi doreşti contracandidatului să câştige, asta rămâne o enigmă.

Pesedistologii, cei care vor avea răbdarea să descurce complicatele iţe ale partidului, au o groază pe cap cu chestiunea asta.

În "Matrix", nimic nu era ceea ce părea să fie şi aveai nevoie de o pilulă roşie ca să treci de la iluzie la realitate. Opţiunea pentru a rămâne în lumea iluziei era o pilulă albastră. Întâmplător, PSD şi-a schimbat culoarea din albastrul folosit în campania anului 2004 în roşu. Nu asta este important.

Dacă nu cumva lucrurile nu sunt aşa cum par nici cu candidaturile PSD. Dacă cei care au luat pilula roşie ştiu cum se va desfăşura lupta, cine învinge şi cum se termină totul. Dacă nu cumva asistăm la un deja-vu. Oprescu a fost trădat de Năstase în 2000, spune chiar doctorul, şi nimeni nu s-a grăbit să nege.

Poate că acum asistăm la eroarea din Matricea PSD, adică la trădarea lui Cristian Diaconescu, nu neapărat de către Mircea Geoană, actualul preşedinte al PSD, ci poate de şeful său de campanie. Până la urmă, tot în motto-ul filmului stă cheia soluţiei: "Nu eşti cel mai puternic când crezi aceasta, ci când o ştii...". Ce e mai tare? Manivela sau diplomatul?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite