Guvernul vrea adoptarea legii responsabilităţii fiscale în regim de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Emil Boc
Premierul Emil Boc

Primul ministru Emil Boc a anunţat că Executivul va înainta Parlamentului proiectul Legii responsabilităţii fiscale pentru a fi adoptat în procedură de urgenţă, pentru a fi respectate cerinţele stipulate în acordurile de împrumut încheiate cu instituţiile financiare.

"Având în vedere angajamentul pe care îl avem cu CE, FMI şi BM, vă propun ca acest proiect de act normativ să fie asumat de Cabinet şi trimis la Parlament pentru adoptarea lui în procedură de urgenţă, ţinând cont de faptul că el iniţial a fost trimis ca şi propunere legislativă asumată de parlamentarii membri ai Cabinetului, în perioada când Guvernul nu putea adopta proiecte de lege", a declarat şeful Executivului.

În perioada în care Guvernul era demis s-a decis ca textul Legii responsabilităţii fiscale să fie promovat de urgenţă în Legislativ prin miniştrii PDL care sunt şi parlamentari.

Şi Partidul Social Democrat a depus la Parlament, la începutul lunii noiembrie, propriul proiect privind responsabilitatea fiscală. Proiectul PSD a fost depus de doi senatori Gheorghe Marcu şi Marius Bota.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite