Duvăz: 65% din populaţia cu drept de vot acoperă pragul de 50% plus unu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Adevarul/Bodgan Niculescu Duvăz
Foto: Adevarul/Bodgan Niculescu Duvăz

Pragul de prezenţă de 50% plus unu necesar validării referendumului se poate realiza numai dacă la urne se prezintă 65% dintre persoanele cu drept de vot, potrivit deputatului PSD Bogdan Niculescu Duvăz.

„Acest 50% plus unu reprezintă 65% prezenţă la vot din populaţia cu drept de vot care se află în România sau în străinătate, cu posibilitatea de a vota“, a spus Duvăz.

Senatorul mai spune că acest procent rezultă din scăderea populaţiei României, numai în Capitală populaţie a scăzut din 2002 până în prezent, în medie, cu 13%.

De asemenea, Duvăz a spus că Traian Băsescu a dorit introducerea pragului de validare pentru referendum „în speranţa că va câştiga la masa verde“.

"E limpede ca apa de izvor că dorinţa tuturor, în primul rând a lui Traian Băsescu, a fost introducerea pragului. A fost singura măsură pe care au sperat că o pot obţine şi au obţinut-o şi sub presiunea externă PDL şi Traian Băsescu ca să nu fie revocat, în speranţa că va câştiga la masa verde", spune Duvăz.

Miercuri, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul privind aprobarea OUG nr. 41/2012 care modifică şi completează legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului în forma adoptată de Senat. Mai exact, se păstrează pragul de prezenţă, adică 50% plus unu, iar referendumul se desfăşoară între 07.00 şi 23.00.

Citeşte şi:

Camera Deputaţilor a adoptat OUG privind referendumul, cu extinderea intervalului orar de votare

Bătălia pentru referendum

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite