Cele două Românii din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pesediştii trebuie să aleagă între Dan Mircea Popescu şi Adrian Năstase pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Votul riscă să se transforme într-unul pro sau contra

Pesediştii trebuie să aleagă între Dan Mircea Popescu şi Adrian Năstase pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Votul riscă să se transforme într-unul pro sau contra revenirii fostului premier la butoanele partidului.

Fostul premier Adrian Năstase şi senatorul Dan Mircea Popescu îşi vor disputa astăzi funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, al doilea for ca importanţă în partid după Congres. Ceea ce trebuia să fie o cursă pentru o funcţie în partid a devenit mai curând o luptă pro şi contra Adrian Năstase sau pro şi contra Mircea Geoană. Negocierile se vor purta până aproape de momentul votului.


Pregătirile pentru Consiliul Naţional sunt aproape gata, dar negocierile se înteţesc pe măsură ce votul se apropie.

Cea mai mare parte dintre şefii de filiale ale PSD au sosit, ieri, în Capitală. Cursa dintre Năstase şi Popescu este încă strânsă, în condiţiile în care foarte puţine organizaţii vor vota în bloc cu unul dintre cei doi. Potrivit unor lideri din partid, delegaţiile care se vor prezenta la Consiliul Naţional au orientări majoritare în favoarea unuia sau altuia, dar voturile vor fi împărţite.

La bursa zvonurilor de ieri circula informaţia potrivit căreia Miron Mitrea "l-ar fi trădat" pe Adrian Năstase şi s-ar fi alăturat lui Mircea Geoană, în timp ce Titus Corlăţean s-ar afla de partea fostului premier. Spre sfârşitul zilei, mai mulţi şefi de organizaţii şi-au prezentat opţiunile pro sau contra susţinerii lui Năstase. "Aici nu e vorba despre preşedinţia Consiliului Naţional. E un vot pro sau contra Năstase adică pro sau contra Geoană", spunea, ieri, unul dintre liderii partidului.


Geoană atacă pe ultima sută


Cu o zi înaintea votului, Mircea Geoană a declarat la postul public de radio că Adrian Năstase s-a pripit când şi-a depus candidatura la şefia Consiliului Naţional şi spune că fostul premier are culoar de revenire în politică la vârf dacă îşi rezolvă problemele "de imagine şi de dosar".

El a precizat că alegerile de vineri pentru şefia Consiliului Naţional nu vor reprezenta "o schismă", dar reprezintă "o tensiune nenecesară şi inutilă". Adrian Năstase declara, ieri, pe blogul său, că este exagerată afirmaţia potrivit căreia revenirea sa într-o funcţie de conducere în partid ar însemna reducerea autonomiei organizaţiilor.


"A <> organizaţiilor PSD că îşi vor pierde autonomia dacă voi fi ales preşedinte al Consiliului Naţional şi că nu sunt un susţinător al descentralizării în partid este o exagerare, ca să nu spun o manipulare", afirmă Năstase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite