Când doi se ceartă...

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Credibilitate, ştiinţa de a lucra cu oamenii şi o viziune diferită în privinţa democraţiei vieţii de partid" acestea sunt atuurile pe care Sorin Oprescu susţine că le are în confruntarea

"Credibilitate, ştiinţa de a lucra cu oamenii şi o viziune diferită în privinţa democraţiei vieţii de partid" acestea sunt atuurile pe care Sorin Oprescu susţine că le are în confruntarea cu Mircea Geoană pentru şefia PSD.
Oferta doctorului Oprescu pentru că de un program nu poate fi vorba demonstrează existenţa unei zone din partid care colectează nemulţumirile şi resentimentele, încă dinaintea trecerii lui Ion Iliescu pe linie moartă. În ceea ce îl priveşte pe actualul preşedinte al social-democraţilor, nu se poate spune că ar miza pe o contraofertă electorală clară, menită să-i readucă partidul la putere. În schimb, atât Oprescu, cât şi Geoană vorbesc despre activitatea departamentelor de specialitate ale pesediştilor, care ar fi lucrat intens de la trecerea în opoziţie. În situaţia în care afirmaţiile lor au acoperire în realitate, concluzia este că liderii de la centru ori nu au ştiut să-şi promoveze proiectele economice şi sociale, ori nu s-au desprins încă de reflexele socialiste ale ideologilor mai vechi ai partidului. Mircea Geoană şi Sorin Oprescu au în comun faptul că au avut putere de decizie în PSD, de la ultimul Congres al social-democraţilor şi până acum. Activitatea lor nu a strălucit deloc, iar vina pentru situaţia din cadrul formaţiunii o poartă conducerea în ansamblu. Într-o perioadă în care era suficient să speculeze nesincronizările şi răfuielile adversarilor politici, pesediştii nu au reuşit nici măcar să-şi rânduiască treburile în propria ogradă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite