Peste 200 de demnitari şi consilieri au locuinţe de protocol de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Geoană, Teodor Baconschi, Daniel Funeriu sau Daniel Morar se numărăr printre beneficiarii unor locuinţe de la RA-APPS.

Trustul lui Vântu, încolţit şi de RAAPPS

Preşedintele Senatului Mircea Geoană are de achitat de o chirie 689,41 de lei lunar pentru o locuinţă de protocol de la RA-APPS, cu suprafaţă de 246,34 metri pătraţi, potrivit unei centralizări a Secretariatului General al Guvernului.

Procurorul general al Direcţiei Naţionale Anticurupţie, Daniel Morar a primit o locuinţă de protocol de 137, 45 de metri pătraţi pentru care chiria este de 1033, 82 de lei.

Ministrul Sănătăţii Cseke Attila, beneficiază, la rândul său, de un imobil cu suprafaţa 163,10 metri pătraţi, unde chiria este de 1092,23 lei.

Potrivit aceleiaşi liste ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi plăteşte 1968, 32 lei lunar pentru un imobil de 239, 75 metri pătraţi.

Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu a primit un imobil în suprafaţă de 209,11 de metri pătraţi contra unei chirii lunare de 1810,26 lei.

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu a primit o locuinţă de protocol de 181,15 metri pătraţi pentru care chiria lunară era de 1872, 92 de lei.

SGG nu face publice toate datele

Demnitarii menţionaţi se regăsesc pe o listă cu 207 de beneficiari ai unor locuinţe de protocol închiriate de la RA-APPS. O parte dintre aceştia au posturi de demnitari, miniştrii sau secretari de stat, dar mai mult de jumătate sunt consilieri personali sau inspectori guvernamentali.

Funcţiile acestora, suprafaţa în care locuiesc , şi chiriile pentru aceste spaţii apar într-un răspuns transmis de Secretariatului General al Guvernului (SGG) la o interpelare a deputatului liberal Relu Fenechiu.

Şefa SGG, Daniela Andreescu susţine în răspuns că nu poate indica numele şi prenumele celor care ocupă spaţiile în cauză "pentru a nu putea fi acuzaţi de încălcarea legislaţiei privind protecţia datelor personale". Fenechiu a acuzat guvernul Boc că le cere sacrificii românilor, dar nu ia măsuri pentru reducerea cheltuielilor RA-APPS, încondiţiile în care demnitarii menţionaţi au locuinţe unde chiria este sub preţul pieţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite